Profiel

3
L.J. Smits-Siahaya
Vrouw /
Uden, Noord-Brabant


Achtergrond

Mijn naam is Lorna Jane en naast muziek is yoga mijn tweede passie. Yoga kwam op mijn pad doordat ik jarenlang last heb gehad van chronische rugklachten. Door mijn affiniteit met sport was ik een echte allround sporter. Na elf jaar trouwe dienst aan de Koninklijke Luchtmacht en jarenlange therapeutische behandelingen voor mijn rug, besloot ik om me meer te focussen op yoga. Mijn eerste yogales had een zodanig positief effect op mijn lichaam en geest, dat het mij motiveerde het te integreren in mijn dagelijkse routine. Door yogabeoefening heb ik nagenoeg geen rugpijn meer. Daarnaast geeft het mij ontspanning en heb ik geleerd anders om te gaan met stressvolle situaties.

Hatha Yoga is voor mij aantrekkelijk vanwege de inwaartse focus en de werking op kinesthetisch niveau. Enerzijds fysiek de grenzen van je eigen lichaam opzoeken en deze verleggen: het opbouwen van spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Je leert je lichaam beter kennen en begrijpen. Anderzijds mentale overgave aan iedere houding: rust creëren en leren ontspannen. Deze combinatie stimuleert de algehele werking van het lichaam: klieren, spieren, organen, zenuwstelsel en bloedcirculatie.
Yoga kan tevens confronterend zijn. Door de kinesthetische werking is het mogelijk dat blokkades worden opgeheven. Met yoga maak je een connectie met jezelf en kun je dus een balans creëren tussen lichaam, geest en ziel. Voor mij is er geen betere manier om dat te bereiken. Bovendien is yoga uitstekend te combineren met andere sporten, zoals fitness, vechtsporten of hardlopen.

Het bovenstaande heeft ervoor gezorgd dat ik mijn yoga­ervaringen graag wil delen en doorgeven. Om dat te realiseren ben ik in 2013 naar Khajuraho (India) gegaan om de Hatha Yoga docentenopleiding te volgen. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Arhanta Yoga International en is tevens erkend door Yoga Alliance. In maart 2014 is Yoga Sanchara ter wereld gebracht.

Daarnaast heb ik in juni 2016 de docentenopleiding tot Holistische Kinderyoga succesvol afgerond. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit de Hatha Yoga, geaccrediteerd en erkend door VYN, BATC en LVNG en heb ik gevolgd bij Arterre Holistisch Opleiding & Kindercentrum. Vanaf april 2017 zullen Holistische Kinderyoga lessen bij Yoga Sanchara worden aangeboden.

Namasté,
Lorna Jane

Werkervaring

L.J. Smits-Siahaya heeft nog geen verdere informatie ingevuld.

Opleiding(en)

Opleiding of diploma
Onderwijsinstelling
Locatie
Behaald / voltooid in (jaartal)
Holistische Kinderyoga
Arterre Holistische Opleiding & Kindercentrum
Nijmegen
2016

Bedrijfspagina's

Prestige

Huidig niveau
3

Voortgang tot volgend niveau
8 / 25