Yoga en Tekentaalpraktijk De Lotus Dorothea Waalder

Yoga en Tekentaalpraktijk De Lotus Dorothea Waalder

In mijn praktijk werk ik met beginnersgroepen, een tussengroep en een gevorderde groep.

Kenmerk beginnersgroep: In deze groepen komt het A.B.C. van de yoga aanbod. Dit betekent dat er vanuit goed opgebouwde basishoudingen(zitten, liggen en staan) allerlei polariteits- en kringspieroefeningen wordt gedaan om het voelen in het lichaam weer aan te spreken en de spierspanningen in het lichaam weer goed op te bouwen, dit geeft lichaamsbewustzijn. Het hebben van een goed lichaamsbewustzijn maakt dat je meer je eigen autoriteit kunt worden en in contact komt met het lichaam als informatiebron. Stapsgewijs het volledig ademen opbouwen om het voelen zijn weg te laten vinden waarbij lichaam en geest samen gaan werken. In onze samenleving komen veel klachten voort uit het feit dat de geest meer wil dan dat het lichaam aan kan. De geest afstemmen op de beschikbare lichaamsenergie brengt alles meer in balans, zodat je energieker wordt. Het leren observeren met een voelend kijken om zo een innerlijke alertheid op te bouwen. De eerste stappen van het Stilzitten komen aanbod.

Kenmerk tussengroep: In deze groep zijn de beginselen van de yoga bekend waardoor er een groter appél gedaan wordt op je zelfstandigheid en je eigen autoriteit, de oefeningen worden intenser en het geestelijke aspect krijgt een grotere rol.

Kenmerk Gevorderde groep: In deze groep komen de Asana’s (lichaamshoudingen), Pranayama’s(ademoefeningen) en Mudra’s(handhoudingen) aanbod. Stilte speelt nu een grotere rol om tijdens de oefeningen de werking van lichaam en geest te ervaren.

Wat doe ik als tekentherapeut?
Vanuit de hulpvraag/klacht geeft de tekentherapeut een tekenopdracht. Via deze tekenopdracht komt het beeld op papier. Deze tekening komt via de motoriek vanuit het onbewuste op papier en kan dus niet liegen. Vaak hoor je " ik had het anders willen tekenen, maar het is niet gelukt". Een tekentherapeut helpt het beeld te verwerken en te bewerken en werkt op individuele manier met een cliënt/kind waarbij ingegaan wordt op de klacht of hulpvraag. Via de tekening gaat de tekentherapeut op zoek naar het zelfgenezend vermogen van een cliënt/kind, wat zichtbaar is in iedere tekening, via het medicijn.

Cre-ga is de Cre van de creativiteit en Ga van de Yoga. Cre-ga is een unieke ontwikkelde methode die je weer in contact brengt met jezelf. Je leert je eigen bron van onbegrensde creativiteit te gebruiken.

Expertises

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Yoga en Tekentaalpraktijk De Lotus Dorothea Waalder

Services

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Yoga en Tekentaalpraktijk De Lotus Dorothea Waalder

  • Babymassage
  • Begeleiding
  • Lezing
  • Massage
  • Meditatie
  • Workshop
  • Yoga

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De volgyoga.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Yoga en Tekentaalpraktijk De Lotus Dorothea Waalder
Wentholtstraat 95
7131XK Lichtenvoorde

+31 (0)544 375366

Links

Website
-

Deel deze pagina

Yoga+en+Tekentaalpraktijk+De+Lotus+Dorothea+Waalder img